top of page

Luotettava ammattilainen tuholaistorjunnassa
Lahti /Kouvola-akselilla

Sisä- ja ulkotuholaisten torjuntaan myrkytyksessä KPH-torjunta käyttää ainoastaan Tukesin hyväksymiä ammattikäyttöön tarkoitettuja torjunta-aineita.
Myös moneen tuholaisongelmaan löytyy myrkyttömiä ekologisia vaihtoehtoja

esim. liima- ja sähköansat.

Sovimme asiakkaan kanssa aina aikataulusta ja ennakkovalmisteluista, siitä mitä tulee tehdä ennen torjunnan aloittamista.

Tiedotamme asiakasta aina myös käyttämiemme torjunta-aineiden turvamääräyksistä. Kaikissa torjunnoissa otamme huomioon erityisesti lasten ja kotieläinten turvallisuuden.

Suoritamme jyrsijöiden torjuntaa ja ennaltaehkäisyä myös vuosisopimuksella, pääasiassa Kymenlaaksossa ja lähialueilla (esim. Heinola). Torjuntakohteina voivat olla mm. kodit ja vapaa-ajan asunnot pihapiireineen, maa- ja hevostilat.

Pienyritykset kuuluvat myös palveluidemme piiriin: myymälät, ravintolat, hotellit, taloyhtiöt tai vaikka logistiikkakeskukset. Soita ja kysy tarjous.

Tarvittaessa saat torjuntatyöstämme kirjallisen dokumentaation, esim. terveystarkastajaa varten tai kiinteistön myyntiä varten.

Hiirien ja rottien torjunta

Hiiri ja rotta ovat tavallisimpia ja yleisimpiä jyrsijöitä, jotka aiheuttavat ongelmia ihmisille ympäri vuoden. Ne syövät elintarvikkeita kantaen usein bakteereja, jotka voivat tarttua ihmiseen. Suuri ongelma on myös jyrsijöiden ulosteet, jotka aiheuttavat mm. hajuhaittoja sekä elintarvikkeiden saastumista. Lisäksi vuosittain sattuu monia tulipaloja ja putkivahinkoja, joiden epäsuorina aiheuttajina on ollut hiiri tai rotta.

Ensitöiksemme 

kartoitamme hiiri/rottaongelman laajuuden ja sen jälkeen valitsemme tapauskohtaisesti parhaimman torjuntatavan. Esim. mekaaninen tappavaloukutus tai myrkytys Tukesin ammattilaiskäyttöön hyväksymillä jyrsijämyrkyillä. Kätössämme on myös ekologinen loukutus, jossa eläin päästetään toisaalla takaisin luontoon.

Tuhohyönteisten torjunta

Tuhohyönteisten torjunta aloitetaan aina lajin tunnistuksella.

Itsekin voi yrittää tunnistaa tuhohyönteisen netistä löytyvien sivustojen avulla

esim. Bayer

Voit myös ottaa valokuvan ötökästä, josta selviää myös hyönteisen kokoluokka (esim. kolikko tai tulitikkuaski samassa kuvassa) ja lähettää kuvan sähköpostilla meille tunnistettavaksi.


Mutta, jos kyseessä on runsas esiintymä esim. kärpäsiä, sokeritoukkia tai ampiaisia on aiheellista pyytää alan ammattilainen ainakin käymään.

Lutikka ja torkakka tapauksissa jo enimmäisestä havainnosta.

Yksittäisen ötököiden esiintymissä voi itse yrittää torjuntaa kaupasta saatavilla torjunta-aineilla.

 


 

Yleisimmät tuholaiset

Yleisimmät sisätuholaiset:
Muurahaiset
Sokeritoukat
Ampiaiset
Russakat ja torakat
Lutikat

Hiiret ja rotat

Yleisimmät tekstiilituholaiset:
Vaatekoi
Museokuoriainen
Vyöturkiskuoriainen
Ruskoturkiskuoriainen


Yleisimmät puuainestuholaiset:
Hevosmuurahainen
Tupajumi
Tupajäärä
Kuolemankello

Yleisimmät syöpäläiset:
Vaatetäi
Lutikka
Ihmiskirppu

Yleisimmät elintarviketuholaiset:
Rohmukuoriainen
Hinkalokuoriainen
Riisihärö
Keittiökoisa

Lisätietoa ötököistä:

Bayer

Hyönteismaailma

bottom of page